Spaar meer voor je pensioen als zelfstandige dankzij IPT

De individuele pensioentoezegging wordt betaald vanuit de vennootschap en is een aantrekkelijke, fiscaal voordelige aanvulling op je pensioen. Je bepaalt zelf hoeveel je spaart. Vraag raad aan je verzekeringsmakelaar.

Ontvang een offerte
 

Voor iedereen met een vennootschap

Iedereen die een vennootschap heeft, komt in aanmerking voor de individuele pensioentoezegging, of je nu vrije beroeper of bedrijfsleider bent. Eenmanszaken, zelfstandigen in bijberoep en loontrekkenden komen voor deze verzekering niet in aanmerking. De IPT heeft heel wat voordelen. Je bouwt extra pensioen op, de premies zijn volledig aftrekbaar in de vennootschapsbelasting en je kan de polis uitbreiden met een verzekering gewaarborgd inkomen en overlijden. Het woord ‘individueel’ in de naam betekent dat jij beslist wat er met het contract gebeurt als je het bedrijf bijvoorbeeld verkoopt of stopzet. Ook bij faillissement wordt je kapitaal gevrijwaard. Met andere woorden, het spaarboekje is van jou persoonlijk, niet van je vennootschap, maar wordt wel door je vennootschap betaald.
 

Vul je VAPZ aan met IPT.

Het is aangeraden eerst in te zetten op het vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen en daarna op de individuele pensioentoezegging. Vraag raad aan je makelaar.

Contact

Combineer met een (sociaal) VAPZ

Een IPT is de perfecte aanvulling op een VAPZ, het vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen. Aangeraden wordt om in eerste instantie het maximale fiscale voordeel uit je VAPZ te halen voordat je dit verder aanvult met het fiscale voordeel van een IPT. De individuele pensioentoezegging is wel onderhevig aan de 80%-regel. Dat betekent dat je wettelijk en je aanvullend pensioen samen niet hoger mogen zijn dan 80% van je laatste normale inkomen. Overschrijd je deze grens, dan zijn je bijdragen niet meer fiscaal aftrekbaar. Andere aanvullende pensioenen die worden opgebouwd via onder meer het VAPZ tellen hier ook voor mee. Pensioensparen en langetermijnsparen dan weer niet.
 

 

Financier je bouwplannen

Heb je bouw- of koopplannen? Dan kan je je onroerend goed financieren met een voorschot uit je IPT. Je kan ook het contract in pand geven als waarborg voor een hypothecaire lening. De IPT kan ook een alternatief zijn voor de traditionele schuldsaldoverzekering. Je verzekeringsmakelaar kan je hierover meer informatie en advies geven, want veel hangt af van je persoonlijke situatie.
 

Ontdek de vele voordelen van de individuele pensioentoezegging.

Naast een extra pensioen, zijn er ook tal van extra waarborgen mogelijk en kan je je IPT gebruiken om onroerend goed te financieren. Meer weten? Neem snel contact op.

Contact