Spaar voor een goed pensioen en geniet een fiscaal voordeel

Met de formule pensioensparen spaar je op lange termijn voor je pensioen en geniet je een belastingvermindering tot 30%. Een veilig appeltje voor de dorst op je oude dag. 

Ontvang een offerte
 

Een aanvullend pensioen bovenop je wettelijk pensioen

Pensioensparen is een vorm van langetermijnsparen en kan zowel via een pensioenspaarrekening als een pensioenspaarverzekering. Je kan bij verschillende banken en verzekeringsmaatschappijen aan pensioensparen doen. Niet alleen je spaarboekje dat je bij je pensioen ontvangt, is een belangrijke reden om te sparen voor een aanvullend pensioen, maar ook het fiscaal voordeel dat je kunt genieten is interessant. Zo krijg je tot 30% belastingvermindering als je het maximumbedrag van 990 euro per jaar spaart, of 25% voor het maximumbedrag van 1270 euro per jaar.
 

Hoe vroeger je denkt aan je pensioen, hoe beter.

Het is nooit te vroeg om te denken aan je pensioen en te beginnen sparen. Al was het maar voor het fiscale voordeel! Vraag raad aan je makelaar over de beste formule voor jou.

Contact

Spaar op je eigen tempo

Bij pensioensparen kies je zelf of je een vast bedrag per jaar, per maand of per kwartaal spaart. Kies je voor een pensioenspaarrekening met een beleggingsfonds, dan is maandelijks sparen aangeraden. Zo spreid je je stortingen over verschillende koersen die het fonds tijdens het jaar heeft. Op goedkopere momenten brengt je geld dus meer op. 
 

Wanneer moet je beginnen met pensioensparen?

Het is eigenlijk nooit te vroeg om te starten met pensioensparen, omdat het een sterk fiscaal voordeel biedt. Hoe jonger je start, hoe interessanter het is om in een tak 23, een pensioenspaarfonds, te beleggen. Omdat je nog jarenlang zult kunnen sparen, mag je belegging meer schommelen. Je hebt immers voldoende tijd om een eventuele daling weer goed te maken. Ben je minder dan tien jaar van je pensioen verwijderd, dan is een tak 21 een veiligere keuze. 

 

Pensioensparen met tak 21 of tak 23? Vraag raad aan je makelaar.

Heb je nog veel tijd om te sparen, dan kan je een groter risico nemen en uiteindelijk het hoogste rendement behalen. Twijfel je? Jouw verzekeringsmakelaar geeft je graag professioneel advies.

Contact