Je eigen auto gebruiken voor je bedrijf of een auto van de zaak?

Zorg ervoor dat je auto zakelijk verzekerd is, ook bij gemengd gebruik. Als zelfstandige of kmo ben je verplicht een BA Motorrijtuigen af te sluiten voor zakelijk gebruik van je wagen.

Ontvang een offerte

Verzekerd voor zakelijk én privégebruik van je auto

Zodra je een auto hebt die je ook zakelijk gebruikt, ben je verplicht een BA Motorrijtuigen voor zelfstandigen af te sluiten. Ook als het om je privéwagen gaat. Privégebruik is in deze polis steeds meeverzekerd. Wat is zakelijk gebruik dan? Denk aan woon-werkverkeer, op klantenbezoek gaan, koerierdiensten, goederenvervoer, betaald personenvervoer, rijinstructeurs die rijles geven met de eigen wagen, garages en leasingbedrijven … Met een zakelijke BA Motorrijtuigen heb je geen particuliere polis meer nodig.

Met een BA Motorrijtuigen ben je verzekerd voor privé- en zakelijk gebruik van je wagen.

Gebruik je je privéauto niet alleen privé, maar ook voor je bedrijf? Dan moet je als zelfstandige of kmo een zakelijke BA Motorrijtuigen afsluiten die zowel privé- als zakelijk gebruik verzekert.

Contact
 

 

Verzeker meteen het hele wagenpark

Bedrijven met meerdere bedrijfsvoertuigen binnen eenzelfde categorie kunnen alle verzekeringen van deze voertuigen groeperen in een vlootstructuur. Minder administratie en een mooi overzicht van je uitgaven! De premiebetaling kan eventueel opgesplitst worden en je geniet bovendien van aantrekkelijke vloottarieven.

Mogelijke waarborgen en bijkomende autoverzekeringen

Naast de verplichte BA Motorrijtuigen kan je nog kiezen voor een volledige of beperkte omniumverzekering. Zo ben je respectievelijk beschermd tegen alle schade, ook je eigen materiële schade, of enkel schade door onder meer brand, diefstal, natuurgeweld en glasbreuk. Daarnaast wordt het aangeraden om een bijkomende rechtsbijstandverzekering te nemen die tussenkomt wanneer een ongeval een gerechtelijk staartje krijgt. Denk maar aan onenigheid tussen de dader en het slachtoffer, of aan een discussie met de garagehouder over herstellingen aan de wagen. Dankzij de rechtsbijstandverzekering krijg je juridische en financiële bijstand bij geschillen over een schadegeval waarbij jouw verzekerde voertuig betrokken was. Ook de gewone bijstandsverzekering voor pechverhelping of slepen van de wagen is geen overbodige luxe.

Breid de verplichte verzekering uit met extra waarborgen en polissen.

Een BA Motorrijtuigen dekt veel, maar lang niet alles. Een omnium-, rechtsbijstand- en bijstandsverzekering bieden meer gemoedsrust. Vraag advies aan je makelaar.

Contact