Bescherm je woning en inboedel tegen schade

Met een brandverzekering kan je je woning en je inboedel beschermen tegen brand, storm, vandalisme, sneeuw en hagel. 

Ontvang een offerte
 

 

Wat dekt de brandverzekering?

De brandverzekering is eigenlijk niet wettelijk verplicht, behalve in bepaalde omstandigheden. Toch is de inhoud van deze polis wel grotendeels wettelijk bepaald. Zo moet een brandverzekering zeker niet alleen schade door brand, explosie of implosie dekken, maar ook schade door een omgevallen boom op een gebouw, schade na inbraak, natuurrampen, blikseminslag, schade door een luchtvaartuig, schade aangebracht door een dier of een auto na aanrijding, rook- en roetschade, glasbreuk en nog een aantal zaken. Daarnaast kan de verzekeraar ook nog een aantal aanvullende dekkingen aanbieden, zoals een vergoeding voor de expertise- of reddingskosten, kosten om opkomende of ergere schade te voorkomen, kosten voor de opslag van de inboedel tijdens herstellingswerken aan de woning en dergelijke meer. Lees de polis dus goed na en vraag advies aan je verzekeringsmakelaar.
 

Vraag je verzekeraar wat de mogelijke aanvullende dekkingen zijn.

Een brandverzekering moet wettelijk gezien een aantal dekkingen bevatten, maar je verzekeraar kan ervoor kiezen om nog een aantal andere dekkingen aan te bieden. Vraag je makelaar om advies.

Contact
 

Verplicht onder bepaalde omstandigheden 

De brandverzekering is wettelijk gezien geen verplichte verzekering in België, maar in een aantal situaties ben je toch verplicht om deze polis af te sluiten. Zo zullen banken je bijvoorbeeld verplichten om een brandverzekering af te sluiten om een hypothecaire lening te kunnen krijgen. En ook huurders en verhuurders zijn sinds januari 2019 verplicht om een brandverzekering af te nemen wanneer ze een woning huren of verhuren.

Wat kost een brandverzekering? 

De kostprijs van je brandverzekering is sterk afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Hoe hoger het risico door het gebruik van bepaalde materialen of op inbraak doordat de woning afgelegen ligt, hoe hoger het kostenplaatje. Ook de waarde van de woning of het appartement en de franchise zijn factoren die invloed hebben op de prijs. Kies je dan ook nog een aantal optionele dekkingen, dan gaat het prijskaartje ook omhoog. Informeer je dus grondig en vergelijk de verschillende mogelijkheden.

Ontdek de brandverzekering die het beste bij je past.

De mogelijkheden zijn eindeloos wat brandverzekeringen betreft. Je kan tal van dekkingen optioneel toevoegen en heel wat factoren spelen mee om de uiteindelijke premie te bepalen. Vraag je makelaar om advies.

Contact