Geef jezelf en je nabestaanden de gemoedsrust die jullie verdienen

Uitvaartkosten kunnen oplopen tot wel 5000 euro. Sta nu al even stil bij je wensen voor je eigen uitvaart en bespaar je geliefden financiële kopzorgen.

Ontvang een offerte

 

Dek alle kosten van je uitvaart met een uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering genoemd, komt tussen wanneer je overlijdt en je nabestaanden je afscheid aan het organiseren zijn. Je kiest zelf welk bedrag je wil laten verzekeren en op welke termijn je de premie wil betalen. Bij sommige verzekeraars kan je ook eenmalig een bedrag betalen. Zo ben je voor de rest van je leven op je gemak. Je bent immers levenslang gedekt van zodra je de eerste betaling van je premie hebt uitgevoerd.

Sluit een uitvaartverzekering af, zodat jij het afscheid krijgt dat je wil.

Bij een begrafenisverzekering verzeker je niet alleen een bepaald bedrag, je hebt ook de mogelijk om je laatste wilsbeschikking neer te schrijven. Zo krijg jij zeker de uitvaart die je voor ogen had.

Contact

Lees de algemene voorwaarden van je polis goed na

Er zijn heel wat verschillende uitvaartverzekeringen op de markt, elk met hun eigen voorwaarden. In elk geval kan je deze polis afsluiten van zodra je achttien bent, maar ga eerst na of je niet bent opgenomen in de uitvaartpolis van je ouders. Sommige verzekeraars bieden namelijk de mogelijkheid om kinderen mee op te nemen in de verzekering. Er wordt ook een maximumleeftijd vastgelegd om een polis te kunnen afsluiten. Dit is opnieuw afhankelijk van de verzekeraar. Nabestaandenzorg en een digitale wilsbeschikking worden ook niet standaard aan de polis toegevoegd. Vraag dus advies en een voorstel op maat aan je makelaar.

Uitvaartverzekering op basis van gezondheidsverklaring en medische vragenlijst

Bij sommige verzekeraars moet je een gezondheidsverklaring en medische vragenlijst invullen om in aanmerking te kunnen komen voor een uitvaartverzekering. Dit kan een invloed hebben op je premie en mogelijk wordt je ook een wachttijd vooropgesteld. Tijdens die wachttijd ben je dan niet gedekt bij overlijden door ziekte of natuurlijke dood, maar enkel bij overlijden ten gevolge van een ongeval.

Wil jij je nabestaanden de financiële zorgen van jouw uitvaart besparen?

Dan is een uitvaartverzekering een goed idee. Leg vast hoe jij je eigen afscheid ziet en verzeker een bepaald bedrag, zodat je nabestaanden je wensen zorgeloos kunnen vervullen.

Contact