Bouwplannen? Bescherm je tegen schade met een polis Alle Bouwplaatsrisico (ABR)

Als bouwheer ben je verantwoordelijk voor schade aan je eigen gebouw of dat van je buren tijdens bouwwerkzaamheden, ook al is de aannemer verzekerd voor zijn werf. Loop geen risico met een ABR-polis.

Ontvang een offerte

Aansprakelijkheid bij bouwwerkzaamheden ligt bij de bouwheer

Van plan om een kantoor, industrieel pand of woning te bouwen? Wat het project ook is, als bouwheer ben jij aansprakelijk voor schade aan jouw gebouw en aan dat van de buren. Als je niet wil opdraaien voor deze kosten, dan kan je een verzekering Alle Bouwplaatsrisico, ook wel werfverzekering genoemd, afsluiten. Deze polis beschermt je tegen alle schade aan je eigen bouwwerk door onder meer storm, brand of diefstal en vergoedt alle materiële schade door werken of onderhoud. Ook bij burenhinder door jouw werkzaamheden komt deze verzekering tussen. Tot slot is iedereen die aan de werkzaamheden deelneemt dankzij de ABR-polis verzekerd tegen ongevallen.

Een ABR-polis is maatwerk. Vraag een voorstel op maat aan je makelaar.

Elk bouwproject is uniek, elke verzekering Alle Bouwplaatsrisico dus ook. Geef je makelaar alle details over wie er op de werf actief zal zijn en over de voorziene duur van de werken. Zo kan hij een gepersonaliseerd voorstel opmaken.

Contact

De ABR-polis dekt niet alles

Zoals bij elke verzekering zijn er ook hier uitzonderingen en criteria. Zo zal de verzekering Alle Bouwplaatsrisico niet tussenkomen bij opzettelijke schade door de verzekerde. Ook tussenkomst voor schade door oorlog, arbeidsconflict, aanslag, terrorisme en atoomenergie is uitgesloten, net als schade aan toevertrouwde goederen. Als je een boete oploopt door een overtreding op de werf of als er slijtage van onderdelen of machines optreedt, wordt dit ook niet vergoed.

De verzekering wordt best door de bouwheer afgesloten

De polis Alle Bouwplaatsrisico kan in principe door de aannemer worden afgesloten, maar het is eigenlijk beter dat de bouwheer dit doet. Zo is hij van alles op de hoogte. Zorg er ook voor dat iedereen die meewerkt aan het bouwproject in de polis wordt vermeld en probeer de verzekering af te sluiten vóór aanvang van de bouwwerken. De dekking loopt meestal twaalf maanden, maar kan ook verlengd worden of uitbreiden tot na de voorlopige oplevering, zodat je gedekt blijft voor de werken die aannemers contractueel nog na definitieve oplevering moeten uitvoeren.

 

Onvoorziene omstandigheden op de werf? Geen paniek!

De verzekering Alle Bouwplaatsrisico is flexibel. De duurtijd kan worden verlengd, personen kunnen worden toegevoegd aan de polis. Breng je verzekeraar bij wijzigingen onmiddellijk op de hoogte.

Contact