Een hoger rendement met een tak 23-levensverzekering

Wil je een hoger rendement of je erfenis zo goed mogelijk plannen? Dan is een levensverzekering tak 23 een goed idee.

 

Berekend risico voor meer rendement

Met een tak 21-verzekering kan je sparen voor de toekomst, terwijl je zeker bent van een minimaal rendement en je je startkapitaal veilig stelt. Met een tak 23 kan je een hoger rendement behalen, maar je neemt wel meer risico. Het rendement is immers niet zeker en je kan zelfs een deel van je startkapitaal verliezen. Deze belegging is voor wie bereid is een hoger risico te nemen voor mogelijk meer opbrengst. Het grote voordeel is wel dat je kan starten met een klein bedrag om zo minder risico te lopen. Er zijn ook verschillende beleggingsfondsen mogelijk. Informeer je grondig.
 

Voor de belegger die een groter risico durft nemen.

Met een tak 23-levensverzekering ben je niet zeker van je rendement, maar je weet wel zeker dat het rendement een stuk hoger kan zijn dan met een spaarverzekering. Vraag je makelaar naar de verschillende mogelijkheden.

Contact

Beleggen in een tak 23-fonds kan vanaf een klein bedrag

Hoewel een tak 23-levensverzekering je veel kan opbrengen, is het niet noodzakelijk om hier meteen of ooit grote bedragen in te investeren. Bij sommige verzekeraars kan je al vanaf 25 euro per maand beleggen. Hoe groter je premie, hoe meer je belegging uiteraard kan opbrengen. Maar wil je het liever rustig aan doen, kan je met een kleiner bedrag beginnen en later altijd beslissen om meer te investeren.
 

Waarin wordt jouw geld geïnvesteerd?

Een tak 23-levensverzekering aangaan, betekent dat je eigenlijk belegt in fondsen. Deze fondsen worden gebruikt om te investeren in aandelen, obligaties, vastgoed … Als deze fondsen goed presteren, behaal jij een hoger rendement. Er is uiteraard ook een keerzijde aan de medaille: is er een waardedaling van de aandelen of het vastgoed, dan daalt ook jouw rendement en wordt het mogelijk zelfs negatief. Om het risico zoveel mogelijk te beperken, kan je verspreid beleggen over een vooraf bepaalde periode. Via bepaalde verzekeringsmaatschappijen kan je zelfs je winst veilig stellen zodra een op voorhand bepaalde waarde bereikt wordt. Je rendement wordt dan in zekere zin beperkt, maar je loopt ook geen risico op verlies. Stel dat het fonds aan waarde verliest, kan je er ook voor kiezen om je belegging op dat moment over te dragen naar een veiliger fonds om het verlies te beperken. Gaat het dan weer goed met je basisfonds, dan kan je je belegging daar terugplaatsen. Er zijn dus verschillende mechanismen om berekend in tak 23 te beleggen.

Er bestaan veiligheidsmechanismen voor zij die het wat meer op veilig willen spelen.

De mogelijkheden in tak 23 zijn eindeloos en het is niet enkel weggelegd voor de grootste waaghalzen. Je makelaar gaat graag voor jou op zoek naar de beste (en eventueel minst risicovolle) oplossing.

Contact